Her er nogle tilberedningstips til pommes frites fra HMJ Systemer.
- Behandl kartonerne med forsigtighed, ødelagte pommes frites betyder større forbrug i gram pr. portion.
- Tilbered altid fra dybfrossen tilstand og direkte fra fryseren. Optøede pommes frites suger mere olie.
- Forvarm olien til 175c og hold temperaturen på det niveau. Kom aldrig pommes frites etc. i frituren før den har nået fastsatte temperatur.
- Fyld kun friturekurven halvt op, da produkterne vil koge i stedet for og ikke stege.
- Sæt altid tiden ifølge tilberedningsinstruktion på emballage.
- Ryst forsigtigt kurven efter ca. 20 sek. stegetid for at produkterne ikke “brænder sammen”
- Når stegetiden er ovre lad pommes frites dryppe af i maks. 10 sek.
- For at kunne tilbyde den bedste kvalitet, server SENEST 5 min. efter tilberedning. Genopvarm aldrig produkterne.
- Filtrer/rens olien dagligt for at fjerne urenheder og skadelige affaldsstoffer. Påfyld om nødvendigt frisk olie. For lidt olie i frituren gør at temperaturen falder hurtigt når fødevarer kommer i og det kan bevirke , at fødevaren optager mere olie samtidig med at skorpen har svært ved at blive sprød og lækker.
- Skru ned for din friture (ca. 120c) når den ikke er i brug/drift i længere perioder, men husk venligst altid den korrekte temperatur inden du igen steger produkter i frituren.
- Anvend altid en god og robust flydende olie. Med en højt rygepunkt.
- Ryst kurven med fødevarer mindst 10-15 gange, når den optages fra frituren. Hermed forsvinder en stor del af olien fra overfladen af produkt. Det højeste olieoptag i produkt opstår i afkølings fasen umiddelbart efter pga. det undertryk der opstår, når temperaturen kommer under 100c.
God fornøjelse.