Tilberedningstips til pommes frites.

Her er nogle tilberedningstips til pommes frites fra HMJ Systemer.

  1. Behandl kartonerne med forsigtighed, ødelagte pommes frites betyder større forbrug i gram pr. portion.
  2. Tilbered altid fra dybfrossen tilstand og direkte fra fryseren. Optøede pommes frites suger mere olie.
  3. Forvarm olien til 175c og hold temperaturen på det niveau. Kom aldrig pommes frites etc. i frituren før den har nået fastsatte temperatur.
  4. Fyld kun friturekurven halvt op, da produkterne vil koge i stedet for og ikke stege.
  5. Sæt altid tiden ifølge tilberedningsinstruktion på emballage.
  6. Ryst forsigtigt kurven efter ca. 20 sek. stegetid for at produkterne ikke “brænder sammen”
  7. Når stegetiden er ovre lad pommes frites dryppe af i maks. 10 sek.
  8. For at kunne tilbyde den bedste kvalitet, server SENEST 5 min. efter tilberedning. Genopvarm aldrig produkterne.
  9. Filtrer/rens olien dagligt for at fjerne urenheder og skadelige affaldsstoffer. Påfyld om nødvendigt frisk olie. For lidt olie i frituren gør at temperaturen falder hurtigt når fødevarer kommer i og det kan bevirke , at fødevaren optager mere olie samtidig med at skorpen har svært ved at blive sprød og lækker.
  10. Skru ned for din friture (ca. 120c) når den ikke er i brug/drift i længere perioder, men husk venligst altid den korrekte temperatur inden du igen steger produkter i frituren.
  11. Anvend altid en god og robust flydende olie. Med en højt rygepunkt.
  12. Ryst kurven med fødevarer mindst 10-15 gange, når den optages fra frituren. Hermed forsvinder en stor del af olien fra overfladen af produkt. Det højeste olieoptag i produkt opstår  i afkølings fasen umiddelbart efter pga. det undertryk der opstår, når temperaturen kommer under 100c.

God fornøjelse.

 

 

Skriv et svar