Nedsæt Akrylamid mængden betydeligt i din fritureolie.

Akrylamid mængden i din fritureolie bliver kædet sammen med øget risiko for kræft. Akrylamid dannes ved temperaturer  over 120 grader og især når man kommer over 175 grader stiger dannelsen af akrylamid.

Tal fra FØDEVARESTYRELSEN viser, at mængden af Akrylamid i Pommes Frites stiger markant, jo mørkere farve Pommes Frites får. Så man anbefaler lyse Pommes Frites og kortere stegetid og ikke temperaturer over 175 grader.

Vi (HMJ) vil dog påpege, at stegetid bør følge den tilberedningsinstruktion som er på emballagen. Ligeledes bør stegetid altid være ens for det bedste resultat.

Lys eller mørk Pommes Frites, hvis  Pommes Frites  steges i en uren olie i samme tid som i en  ny olie vil resultatet altid blive mørkere da der er urenheder i olien (rester/urenheder som er stegt mange gange og ofte helt sorte) Dette betyder så også, at olien er mørkere men det er naturligt da den har optaget urenheder fra olien som er fastbrændt og direkte sundhedsskadelige. Overskrides de anbefalede stegetider vil Pommes Friten naturligvis blive mørkere under normale omstændigheder. Så mørke Pommes Frites bør altid undgås.

Så helt kort.: Rens olien dagligt gerne flere gange og mål ligeledes kvalitet på olien dagligt med en fritureolietester eller en anden metode som er godkendt. Benyt aldrig en nedbrudt og uren olie til friturestegning eller lign. Bør afhentes af godkendt indsamler som så omdanner olien til biobrændsel som er miljørigtigt.

 

Skriv et svar