Rapsolie i god kvalitet har klare fordele ved friturestegning af mad.

Rapsolie indeholder flere umættede fedtsyrer, OMEGA 3, enkeltumættet fedtsyrer og indeholder ikke transfedtsyrer som er sundhedsskadelige, og dansk lov siger, at der højst må være 2% transfedtsyrer i den samlede fedtmængde i en fødevare. Rapsolie tåler også mere varme, ved meget høje temperaturer dannes der transfedtsyrer, så forvarm olien til maks 175c før fritering, skru ned for din friture (ca. 120c) når den ikke er i brug i længere perioder, men husk venligst den korrekte temperatur inden du igen steger produkter i frituren.

Rapsolier findes i flere kvaliteter, benyt kun den bedste. Der er meget stor forskel. Har du først prøvet den bedste kvalitet vil du aldrig mere benytte en dårlig kvalitet.

Palmeolier indeholder transfedtsyrer. (BØR IKKE BENYTTES)

Skriv et svar